joi, 6 mai 2010

sufletul...

Intr-o zi Dumnezeu si cu Diavolul jucau sah intr-un parc oarecare, dintr-o tara oarecare. Si cum stateau ei acolo, langa Dumnezeu a aparut un Inger care tinea in mainile lui un suflet nou nout. La vederea Diavolului, Ingerul s-a ascuns in spatele lui Dumnezeu si l-a rugat sa ii apere sufletul, deoarece este cel mai pur suflet pe care l-au facut ingerii si este singurul ce nu a fost patat de dracusorii cei rai.
Dumnezeu in acel moment a luat sufletul luminat si l-a dat Diavolului care l-a innegrit intr-o clipita.
"Dar Doamne, de ce ai facut asta? Sufletul acela ar fi putut salva alte mii de suflete cu lumina lui si ar fi putut proteja multi oameni prin caldura pe care o emana."
"Sa iti spun un secret dragul meu Inger, orice suflet atins de dracusori nu isi pierde lumina, ci doar se lupta mai mult pentru a o aduce la suprafata. Acest suflet luminat isi va cunoaste adevarata putere abia cand va reusi sa sparga negura ce s-a abatut asupra lui. Multe vor fi incercarile la care va fi supus si multe vor fi momentele in care negura va parea mai densa, insa cu ajutorul oamenilor ce il inconjoara lumina va stii sa iasa la suprafata." si spunand acestea, Dumnezeu inmana sulfetul negru Ingerului.
Diavolul la plecarea Ingerului intreaba "De ce nu I-ai spus ce se intampla cu sufletul daca nu isi gaseste lumina? De ce nu I-ai spus ca acel suflet va imprastia spaima si ranchiuna? De ce nu I-ai spus ca acel suflet se va innegri mai tare cu timpul si se va usca?"
"Dragul meu, unele lucruri sunt facute pentru a fi descoperite" si mutand turnul alb in dreptul regelui negru spune cu un zambet pe buze "Sah".

Un comentariu:

  1. Înseamnă că s-a mai dat o portiţă de salvare pentru suflet să nu fie "mat"

    RăspundețiȘtergere