luni, 8 martie 2010

Te iubesc... femeie!


Astazi este ziua femeii! Femeia... Care ar fi o definitie exacta a femeii? Pentru ca daca barbatii sunt o prelungire inutila a organului, femeile ce sunt? Aparate de pipait si de "gaurit" (si folosesc ghilimelele pentru ca nu poti sa gauresti cu adevarat o femeie decat o data!). Nu prea merge...
Cand stim ca suntem femei? Cand treci bariera de la felicitarea pe care i-o dai mamei la a ti se aduce tie felicitari si flori? Eu am fost uimita cand mi s-a spus pentru prima oara "La multi ani", in primul rand pentru ca aveam o conceptie gresita asupra momentului in care devii femeie cu adevarat si cand mi s-a facut urarea nu eram femeie "cu adevarat", in al doilea rand pentru ca mi se parea ca nu prea poti fi femeie daca nu ai 18 ani. Pe vremea mea (si asta nu inseamna chiar asa de demult) o femeie era activa dpdv sexual si arata intr-un mare fel. Poate avea si unu, doi plozi pentru notorietate. Asta insemna ca procesul de incepere a formarii femeii din tine incepea o data cu pierderea virginitatii. Repet, pe vreme mea, asta insemna o varsta de peste 18 ani. Acum avand in vedere ca traiam in lumea in care "tot ce zboara se mananca", si partea cu aratatul nu reprezenta o problema majora. (Speram ca la maxim 19 ani sa locuiesc singura intr-un apartament cu 3 camere, sa am multe flori si un caine. Ei bine la 19 ani locuiam in camin, aflasem ca sunt un adevarat asasin cand vine vb de flori si nici nu intra in discutie un caine. Deci aratam intr-un mare fel... cu degetul). Care este partea interesanta? Conceptia asta nu mai este atat de buna pe cat pare. De ce? Ei bine, traim in secolul in care copii (pentru ca la 14 ani abia ai sarit de clasa a IV-a!!) isi exprima sexualitatea mult mai rapid decat o faceam noi. Deja e periculos sa ai o fetita, pentru ca exista posibilitatea ca in clasa a V-a in loc sa iti spuna ce teme a avut de facut pentru la scoala, iti vine cu un test de sarcina intr-o mana si o papusa in cealalta. Este destul de infricosator!!! Ufff dar ma indepartez de subiect... Ca un fel de concluzie? Habar n-am cand fetitele devin femei! (si nici ele nu cred ca stiu)
Dar sa revenim, azi e ziua femeii... Ce inseamna sa fii femeie? Sa ai parte de cel putin 14 ore de gandire permanenta si sentimente acute! Este greu sa te gandesti toata ziua la TOATE lucrurile prin care treci! De la baiatul care s-a uitat mai atent la tine pe strada, la toalele pe care ti le doresti, la animalutul dragut de pestre drum, la faptul ca trebuie sa o suni pe Ruxi sa ii povestesti cum te-ai impiedicat si tot asa. O zi normala din viata unei femei nu este cum isi imagineaza toti barbatii. Este extrem de obositoare! Chiar si cand nu ai nimic de facut, te ostenesti de parca ai fi fost pe camp toata ziua! Sa nu mai spunem nimic de femeia care are iubit ... Este cea mai ostenita! Pentru ca pe langa lucrurile uzuale pe care le gandeste, mai trebuie sa il includa si pe el in orarul zilnic. Dumnezeule! Si pe langa toate astea mai sunt si frustrarile! Da, frustrarile de a nu putea fi perfecta, de a trebui sa slabeasca, sa mai scape de celulita, sa mai cumpere niste haine. Sunt atat de multe.. si e atat de greu...

Si sa pomenim si de asteptarile pe care le au barbatii de la noi? Majoritatea femeilor incearca sa le ghiceasca, dar sa fim seriosi, niciodata nu o vor face! Pentru ca desi noi suntem alea complicate si complexe care nu stiu ce vor, ei nu sunt mai prejos. "Vrem o femeie naturala, care sa nu vorbeasca prea mult si sa arate bine". Dar cand vad o gagica machiata pe partea cealalta a strazii imediat intorc capul, si daca se poarta femeile care arata bine, de ce se fabrica papusi gonflabile XXL care sunt extrem de odioase????
Ce este o femeie? Este acea fiinta cu sani si fund, care desi indopata de sentimente, face fata foarte bine situatiilor care apar zilnic!


P.S : am pus ca imagini tabloul lui Vasile Filip, Oglinda, care arata cum se vede femeia de fiecare data cand se uita in oglinda si Nud cu Fluturi Albi a lui Iulia Pana. Trist, dar adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu