marți, 9 martie 2010

Te iubesc... barbate!

Avand in vedere ca in postul de mai devreme am inclus un tablou cu imaginea ce o are femeia in minte cand se uita in oglinda, m-am hotarat sa adaug un nou post cu alt tablou al aceluiasi artist, cu imaginea pe care o are barbatul cand se vede in oglinda.
Puteti observa ca daca femeia se vede hidoasa, barbatul nu are neaparat o figura odioasa si pozitia este destul de lejera. Cum ar spune Vali este extrem de "miserupist".
De ce exista diferenta asta intre perceptia frumusetii la femei si cea de la barbati? Pentru ca, frumusetea femeilor nu mai este naturaletea, colacelul de la burtica, rasul cristalin si imbracamintea comoda. Nuuuuu! Frumusetea vine din netezimea si intinderea perfecta a pielii pe os, un machiaj ireprosabil (de preferinta mai multe kile de fond de ten), apa plata cu lamaie si neaparat tocuri, pentru ca "face piciorul frumos". Este si normal ca in momentul in care o femeie se uita in oglinda vede un monstru (mda.. si eu vad tot monstrii in oglinda mea) care are mult prea mult par, mult prea multa sunca, celulita, piele, unghii ... mult prea mult...
Acum, spre deosebire de femeie, barbatul cand se uita in oglinda se vede pe el. Si partea buna a acestui aspect? Este ca nu il deranjeaza! Daca noi mai avem putin si ne ducem in bucatarie pentru a lua cutitul si a scapa de colacul odios din jurul taliei, un barbat s-ar apuca de burtica si ar incepe sa faca o conversatie destul de interesanta cu aceasta. Daca noi nu mai stim ce gel de par, spuma, sampon, vopsea sa alegem pentru a putea avea un par cat mai bogat si mai frumos, barbatii se uita in oglinda, isi dau cu mana in par si isi pun un fes in cap. Si problema este cu adevarat rezolvata. Daca noi stam o ora in fata unui dulap pentru a ne alege trei toale, pe care mai apoi le schimbam, pe care mai apoi le schimbam, pentru ca intr-un final sa ajungem iar la prima optiune, barbatii stau 10 minute sa se uite in dulap doar pentru a-si cauta sosesetele, ca restul hainelor sunt deja pe ei. Si adevarul este ca de multe ori le si iese o combinatie destul de ok.
Avand in vedere ca nu vreau sa fac din acest post o periere totala a rasei barbatesti, o sa  amintesc si cateva lucruri pe care nu le au barbatii :
1. mutra stupida cand realizezi ca vezi un ecran albastru cand tocmai cineva a terminat de reparat calculatorul;
2. plansul si atunci cand nu e nevoie;
3. filmul siropos pe care in adancul sufletului lor vor sa il vada;
4. shopping-ul...
si ar mai fi multe, dar nu vreau sa dezvalui eu toate misterele femeilor :)))


P.S : Vasile Filip - Oglinda Barbat

4 comentarii:

  1. foarte tare....asa ne dam seama k noi femeile ne agitam prea tare si macar daca ne-am agita pentru noi, dar tot pentru barbati facem toate astea...offfoooff:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa!! Exact! Asta este dferenta intre nou si ei :P Noua ne pasa mult prea tare! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Miracolele incep in viata cand invatam sa dedicam din timpul nostru macar o parte egala INCREDERII DE SINE cu partea pe care o dedicam FRICII SI LIPSEI DE INCREDERE. Iar daca invatam, sa dedicam mai mult timp INCREDERII DE SINE, toata viata, devine un miracol :)

    Citesc cu interes articolele tale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca barbatul ar avea ca oglinda doar femeia, si femeia, doar pe barbat, nu ar mai exista atata neintelegere, frustrare cateodata, si lipsuri ireale, percepute gresit, in viata niciunuia. Problema mare a societatii de azi, este ca, nu ne mai intereseaza, ca femei, ce cred barbatii despre noi, vrem sa fim si sa aratam ca "aia din poza" de pe coperta revistelor, "aia din filmul ala...", sau "vedeta aia de pe micul ecran"... ma intelegeti.
    Si pe barbati, ca sa ne poata cuceri, incep sa ii intereseze doar cum sa devina, la fel, ceva ce nu sunt de fapt, ca "aia din filme". ... "bengosi", "rai(bad boys), si altele. Oare cind s-or schimba toate astea ?

    RăspundețiȘtergere