marți, 30 noiembrie 2010

Hai la munca!

missy eliot-work it



Dupa un vis ciudat, in care m-am luat la bataie cu un doctor care m-a jignit (!?!?!?! don't ask!), dimineata mea se indreapta spre o dimineata extrem de irascibila. Simt cum furia clocoteste in vene si cum senzatia de "cap in gura" (repet, pentru ca nu-mi asum aceasta expresie : Ana said it!) isi face loc incet, dar sigur. De ce? 
Primul lucru pe care il fac dimineata, dupa ce deschid ochii, evident :)), este sa imi verific mailurile. Astazi, mi-au sarit ochii pe primul mail din lista, si anume newsletter-ul 9AM. Ce credeti voi ca scria in acesta? Ca in noul cod al muncii li se dau mult mai multe drepturi angajatilor!! Ca sa citez titlul 9AM : "Multa munca, putin drepturi."
Dragii mei cititori lucratori, asta inseamna ca incepand cu data la care va fi aprobat acest nou cod, concediul vostru de 2 saptamani va deveni istorie! In noul cod al muncii, nu se vor mai acorda concedii mai mari de 10 zile lucratoare. Astfel, de Craciun, in loc sa fiti fericiti de pe 24 decembrie, pana pe 7 ianuarie (sper ca am calculat bine), o sa va duceti la munca beti pe data de 2 ianuarie. Da! Ca doar in Romania guvernul are impresia ca clasa muncitoare sta si freaca buha tot anul, motiv pentru care trebuie sa li se mai taie din concediu!
Dar sa nu ne oprim doar aici, ca ar fi prea putin hilar! Domnii distinsi ministrii, care stau toata ziua si isi uzeaza c*rul pe scaunele de la parlament, considera ca angajatorii nu au indeajuns de multe drepturi asupra concedierii angajatilor. Adica, de ce sa mai faca manarii pentru a da afara angajatii, cand o pot face in vazul lumii? Sa se mai chinuie saracii cu actele pt eliminarea unui anumit post, sau sa isi mai dea interesul fata de angajatii care nu au nici o vina pt inactivitatea lor? Nuuu, acum au dreptul sa ii bage in concediu fara de plata, sa le micsoreze perioada de munca sau chiar sa ii dea afara, fara a mai fi obligati sa desfiinteze si postul (cum erau obligati sa o faca in cazurile in care nu au un motiv bine stabilit).
Dar stai, ca totusi avem si noi o facilitate : nu putem fi concediati in concediul paternal. Va multumim!! Sunteti extrem de generosi!
Aaaa si inca un lucru. Stiti cum stateam inainte cu preavizul? Adica eram obligat sa mai muncim 15 zile la vechiul loc de munca, bla bla bla? Ei bine, acum trebuie sa stam cel putin 25 de zile! Ca doar forta de munca este limitata in Romania!
Si acum, tineti-va bine absolventilor, s-a marit perioada de proba in cazul noilor angajati. Ce ziceti? E ca asta e buna? Dupa ce ca oricum nu ne gasim locuri de munca, dupa ce ca oricum angajatorii cer si luna de pe cer la angajari, acum ne pot da afara mult mai repede. Supeer.
Noh, astea fiind spuse, va invit sa continuati lectura noului cod al muncii, si sa va indoiti spatele de pe acum, ca nu are sens sa asteptati un an intreg pt asta!

P.S : Andreelor (me included) :
La multi ani, si la multi bani,
Sper sa faceti gologani,
Nu la munca, ci la soare,
nu in Ro, peste hotare! :D :*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu