sâmbătă, 2 octombrie 2010

School ...

Welcome to Romania, the land of no good sense!
Ce conteaza ca ai studiat 5 ani intr-o facultate si ai convietuit in camin toata perioada asta, cand in prima alegere a locurilor de camin esti exclus de pe lista pentru ca "nu ai facut cerere de precazare"? Ce conteaza ca ai invatat 4 ani de liceu si ai reusit sa iesi cu o medie de peste 9:30, cand nu ai pe cineva care sa iti opreasca loc in camin? Ce conteaza ca stai in alta localitate si nu ai rude in orasul la al carei facultati te-ai inscris, cand exista secretare care au program fix de lucru si care desi se afla in birou refuza sa te ajute? Ce conteaza ca incerci sa fii corect si sa treci cu capul sus peste toate situatiile, cand sunt atatea cazuri prin care ti se demonstreaza ca atitudinea morala nu te duce niciunde?
Acesta este momentul in care Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru rudele mele, care ma ajuta la nevoie, dar in acelasi timp deplang toate persoanele care nu au un sprijin in orasul in a carei facultate studiaza. Din fericire nu am avut parte de situatiile de mai sus, dar am intalnit multe persoane care au trecut prin asa ceva.
Inclusiv in dimineata asta o mama cu fata ei alergau de la un campus universitar la celalalt pentru a gasi un loc in camin, avand in vedere ca astazi a fost deschidere facultatilor. Fata care intrase cu medie mare la fara taxa. Bine, acum ele oricum venisera cu ideea gresita (spusa de un caminist!!) ca daca ar da ceva administratiei ar avea mai multe sanse de reusita... Conceptie total gresita, avand in vedere ca nu au voie sa primeasca asa ceva. Probabil o sa imi spuneti ca aberez, si ca stiti cu siguranta un X care a platit un Y pentru a sta in camin. Ei bine, eu nu cred asa ceva! Aberatii pe care le spun unii si altii!
Daca vreti sa mai continuam... ma anuntati!

2 comentarii:

  1. scoala......nu putem cu ea....dar nici fara ea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma intelege gresit, scoala este foarte importanta! Nu exista un viitor fara scoala (si sa nu mai fim ipocriti dand exemple de oameni ca Becali, care au reusit cu 4 clase, pentru ca nu se mai poate spune asa ceva despre generatia noastra.. nu avem oi!). Ce ma intriga este cat de greu se descurca cineva care a invatat bine, dar are ghinion si nu are rude care sa il ajute!

    RăspundețiȘtergere