vineri, 8 octombrie 2010

Bunul samaritean...

Ajunsa la munca (chiar si cu cafea, am ajuns pana in ora 9, ceea ce insemna o intarziere de doar 20 de minute) m-am imbracat rapid si m-am dus la colega mea. 
"Fata, de ce nu ai venit de dimineata? Era negru' ala al tau in statie si se uita la toti cei care au coborat. Saracu', cine stie cat te-a asteptat"
"Ufff.. mai bine spune-mi care este Centrul Sportiv aici in Poiana, ca ma duc sa il caut!! "
"Ceee???"
"Pai doar nu i-am cumparat pufuletii degeaba! Hai gandeste-te! Muncesti aici de 100 de ani, trebuie sa stii care e!"
"Pai fata... cred ca e Olimpu' si ajungi cam in 5 minute de aici. Stii baracile alea de langa statie, noh mergi pe acolo si nu tre ..."
Nu am lasat-o sa termine ca m-am dus sa imi iau geaca si punga de pufuleti. Inainte sa ies i-am urlat din capatul usii "Acopera-ma vreo juma' de ora"
Deja incepuse sa mijeasca o speranta in sufletul meu si nici nu mi-am dat seama cum am ajuns in receptia hotelului Olimp. A, ba da, mi-am dat seama, deoarece a trebuit sa fentez niste caini, ce pareau foarte suparati pe mine.
Odata ajunsa in fata receptionerei, am realizat ca habar n-am ce sa o intreb. Asa ca, fac ce ar face oricine aflat in situatia mea : 
"Buna ziua, caut si eu un negru din echipa de wrestling a Americii" si ii zambesc amabil. 
"Numele?" ma intreaba, zambindu-mi la fel de amabil.
"Stiu doar ca e negru, doamna. Si trebuie sa ii dau pufuletii astia!" ii spun ridicand punga.
Ea incepe sa rada. Si rade. Si rade.
Eu astept cu o spranceana ridicata (si vadit iritata) sa se opreasca.
"Scuzati-ma, dar sunteti foarte amuzanta. In echipa de wrestling... sunt doar 2 persoane... albe! Restul sunt negri. Asa ca, daca nu imi spuneti numele, nu va prea pot ajuta!"
Shit. Atunci imi vine ideea salvatoare! (nu e ea foarte buna, dar macar vad multi negri!)
"Pai imi spuneti unde stau... si il caut eu!"
Gagica iar incepe sa rada. De data asta tinandu-se de burta.
"Nu pot face asa ceva" si rade... "oricum sunt plecati la antrenament! Daca vreti, puteti veni la ora 4, cand termina ei antrenamentul si vedem atunci ce facem!" 
"Ok, multumesc, ne vedem la 4!"
Si fericita ca nu este totul pierdut, m-am intors la munca, asteptand nerabdatoare sa mi se termine programul!

8 comentarii:

  1. Salut! Din motive obiective, Blogul Titanya are o noua adresa (http://t1t4ny4.wordpress.com/), daca mai vrei sa colaboram asteptam un mesaj de confirmare. Mersi & scuze de deranj ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru DA, asadar mariajul nostru continua :)) ps. mi-e dor sa fiu student :(..in Romania

    RăspundețiȘtergere
  3. de oameni, de atmosfera, de acel sentiment...de tot ce a insemnat acea perioada, care, mi se pare sau nu, a trecut mult prea repede. Asta e, tot ce e frumos trece mult mai rapid decat am vrea...De exemplu, de 2 ani sunt student in Australia, insa, cu toate bubele ei, viata de student din Romania, crede-ma (si poate crezi ca sunt dus cu pluta) imi lipseste...

    RăspundețiȘtergere
  4. concluzia! sunt dus cu pluta? hehehe ..hai mai ca nu e chiar asa, sa nu fim melodramatici...cel putin nu unde am studiat eu :)) Sa nu crezi ca sunt genul de betiv, ba dinmpotriva, insa parca aici viata de student e mult mai sobra, chiar excesiv...ps. nu stinge lumina, da-mi dreptul de a mai poposi odata pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  5. promit ca te primesc asa cum promit ca te voi ocroti si de furia cangurilor. te voi lasa sa pe joci cu possumii, e plin noaptea (da search pe google la "possum" sa vezi ce scumpi sunt:D)
    PS. Nu poti veni acum, cam asa in 20 de minute, cand incepe cursul. E tare boring si mi-e teama ca o sa adorm..din nou:D
    Apropo de somn, vine si PS2-ul, legat de ps-ul tau: nu stiu, o fi o intrebare retorica ? oricum, eu nu am baut ...asa des ...glumeam :))

    RăspundețiȘtergere
  6. scuze de delay, tocmai m-am trezit, pardon, am iesit de la curs, e deja 20:20, iar la 21 intru din nou pana la 23,asa ca voi ajunge marti pe acasa, in fine...nu-ti fa griji, cangurii nu-s furiosi, ba din contra...am sa postez cat de curand niste poze si ai sa vezi ca nu mint. in schimb, exista o alta problema, si anume liliecii, care is cam de vreo 2 metrii.
    ps. daca nu vii azi, atunci hai asa pe weekend, stai de vineri pana duminica, apoi inca 24 de ore in avion si....pierzi cursul de lunea viitoare :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Be right back... merg pana la shop sa cumpar si otrava contra liliecilor; possumii sunt deja istorie, cangurii sunt inchisi la Zoo...asa ca WELCOME TO AUSTRALIA!...acum stiu ce sa fac in momentul in care vreau sa "scap" de tine :D iti daruiesc un liliac, fie el si impaiat :))

    RăspundețiȘtergere
  8. hmmm..grea ultima intrebare...raspunsul...dupa pauza publicitara, sau curs :D...intre timp trebuie sa ma interesez de niste albine si cateva kile de molii :)) pe curand ;)

    RăspundețiȘtergere