vineri, 25 februarie 2011

There I go... on the market again!

Amy Winehouse - Moody`s mood for love




Bat usor ritmul in masa si misc capul zambind la melodia ce canta in casti. Nu este chiar asa greu sa stai singura la o masa si sa te bucuri de o cafea. Am si cartea la mine, dar m-am indragostit de melodia asta si nu ma pot opri din a o asculta. Cum sa citesc despre razboi, barbari si atrocitatile pe care le faceau pe vremuri, cand in urechi imi suna o voce frumoasa si ma indeamna sa iubesc. Cum??? Mi-am ales si locul de langa geam, pentru a ma putea uita la oamenii ce trec lenes sau dimpotriva mult prea grabiti si a-mi imagina cu ce se ocupa si ce ii aduce pe strada la ora asta. Multi s-au asezat pe banci pentru a fura razele slabe pe care le arunca soarele. Trebuie sa vina primavara! Nu mai e mult! O simt deja in aer si simt cum si buna dispozitie imi creste pe masura ce se lumineaza afara.
Aud o voce langa mine care spune ceva, insa ma gandesc ca poate este cineva care s-a asezat la masa de langa si intorc capul doar de curiozitate. In fata mea, un el, se uita fix la mine si amuzat imi face semn sa scot o casca. Uitandu-ma in jurul meu, apoi in spate, ridic un deget spre chipu-mi gingas pentru a fi sigura ca despre mine vorbeste. Tipul incepe sa rada de'a binelea si imi face un semn din cap ca da. 
"Da?" il intreb inca o data dupa ce scot castile din urechi.
"Da" imi spune el linisitit si aratandu-mi un scaun ma intreaba daca "Pot sa ....?"
Aaaaa!! D'aia ma punea sa imi scot castile din urechi! Ca sa imi ceara un scaun! "Mda... poti!" ii spun zambitoare si totusi un pic cam dezamagita.
Tipul trage de scaun si apoi se aseaza pe el "Este cel mai bun loc pentru a privi la ce se intampla afara! Nu pari genul care ar citi "Semnul lui Attila", poate mai degraba ceva mai romantic".
Surprinsa de faptul ca s-a asezat la masa, imi ia ceva secunde sa reactionez. Si desigur, cand reactia vine nu este cea care trebuie "De ce? Am fata de Sandra Brown?" ii spun ridicand o spranceana.
"Nuu.. Scuza-ma, nu am vrut sa zic romantic in sensul ala. Si Sandra Brown e departe de a fi romantica! Este siropoasa cu tente porno!"
Incep sa rad, deoarece exact aceasi parere o am si eu despre respectiva scriitoare. "Mda. Mai bine de atat nici ca ai putea-o spune! Nu sunt nici o cititoare romantica. Imi plac mai mult povestile de capa si spada. Sau poate cartile de buzunar haioase. Sau poate thrillerele. Ooo si cele politiste..."
"Observ" imi spune aratand spre cartea mea. "Asta in care dintre departamentele mai sus mentionate ar intra?"
"Hmmm... Nu prea intra niciunde" ii raspund prompt. "Este o carte pe care am cumparat-o la reduceri si mi-a trezit interesul titlul. In prima faza cand am vazut ca are tente istorice am aruncat-o intr-un colt al incaperii si sincer, daca nu mi se terminau cartile din biblioteca, acolo putrezea. Insa dupa ce am inceput sa o citesc ca lumea, realizez ca este o carte extrem de interesanta. Plus ca mai invat si istorie din ea. O batalie foarte" ... si ma opresc. Clar am emotii, pentru ca altfel nu as vorbi in continuu  ca o moara stricata. De cate ori se intampla sa mi se aseze un tip fain la masa? Noroc cu vocea din interior ce mi-a soptit ca daca vreau sa mai ramana la masa omul asta, as face bine sa pun pauza.
"Continua" imi spune el, apropiindu-se de mine si privindu-ma interesat.
"Mai bine spune-mi ce carti iti plac tie" incerc sa fac in asa fel incat sa predau stafeta.
"Termina si dupa aceea iti povestesc si eu..." imi spune el dand ceasca de cafea la o parte.
Deci elimina singurul obstacol care l-ar putea proteja imaginar si sta cu palmele deschise, nu stranse in pumn  si mainile nu sunt incrucisate. Ieeei!
"Bine, bine" si gadilata in orgoliu stiind ca este interesat de ceea ce spun imi continui ideea despre carte. Dupa 20 minute o si termin. "E randul tau acum"
"Pai imi place..."
Dupa vreo 2 ore, tipul ma intreaba ce fac a doua zi.
"Pai... depinde cand anume" ii raspund gandindu-ma ca trebuie sa ma epilez pe picioare, sa imi aplic masca de par, sa imi cumpar o crema de corp ca mi s-a terminat, sa imi iau si alt parfum ca asta parca e prea puternic. 
"Pai tot pe la ora asta!"
"Hmmm... nimic in mod special!"
"Ce ai zice ca maine sa avem o prima intalnire!"
Nu stiu ce sa ii raspund, asa ca dau din cap. Shit! Oare trebuie sa ma trezesc cu noaptea in cap sa ajung la timp? Shit, shit, shit! Si oare maine sa vin cu blugii sau in fusta? Tocuri fato! Si clar epilatul!! SHIT!!
"Si mai am o idee! Maine, sa facem schimb de carti! Sa-mi aduci o carte ce crezi ca mi s-ar potrivi si sa iti aduc o carte ce cred ca ti s-ar potrivi"
Nu-mi vine sa cred!! JUR! Cine este tipul care sta in fata mea? De unde a aparut? Unde a fost pana acum? 
"Ce zici? E ok?"
Doamne Dumnezeule, cu siguranta are vreo problema! E pe moarte! Sau are o familie! Il asteapta copii acasa! Sau de fapt e schiop... Nu ca ar fi o problema cu asta, dar de ce s-ar uita un tip asa de dragut la mine. Si un tip care are si gandirea asta!! De ce?? Ce am facut sa merit asa ceva?
Iar dau din cap a da, dar cuvintele refuza sa isi faca loc printre buze.
"Pai atunci este un date! Da? Maine la ora asta exact aici! Te astept cu cartea!"
Se ridica si imi ia mana intr-a lui. 
"Te rog nu o pupa! Te rog nu o pupa!!" imi spun intr-una in minte, deoarece prefer o strangere calduroasa de mana unui sarutat de mana! Insa departe gandul asta de tip, deoarece buzele lui nu se indreapta spre mana mea, ci chiar spre fata mea.
Inima imi bate cu putere si totul devine "slow motion" in jur. Hello!! Abia ne-am cunoscut de cateva ore, abia stiu cum te cheama si crezi ca o sa ne sarut.. Ce buze frumoase are!! Si uite ce nas drept si perfect. Si ... Revino-ti!! Nu il cunosti! Ai tampit? Cum sa te pupi asa cu toata lumea care ti se aseaza la masa! 
Intoarce obrazul! 
Saruta-l!
Intoarce obrazul! 
Saruta-l!
Intoarce obrazul! 
Saruta-l!
Intoarce obrazul! 
Saruta-l!
Dupa cateva milisecunde de lupta interioara, cand totul revine la normal si buzele lui mai au putin pana imi ating fata, eu intorc capul si in locul unui sarut patimas (dream on, baby!) primesc un pupic pe obraz (norocul tau ca nu a scos limba!).
Sa vedem ce o fi si maine!

3 comentarii:

  1. Asa e! Are o voce demna de invidiat! Iar alaturi de trupe jazz, poate faci istorie sau chiar sa aduca istoria in fata ochilor nostri :P

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos gandit, dar si ideea mea, buna :P

    RăspundețiȘtergere