joi, 27 ianuarie 2011

Liniste ... si fulgi de zapada...

Pink - Fuckin Perfect



Lumina stalpului de care ma rezem este singura ce mai imprastie lumina pe strada asta obscura. Ridic capul catre cer si fulgii de zapada se aseaza pe obrajii mei. Se topesc, iar in locul lor raman doar mici stropi de apa ce se preling usor catre barbie. Ciudat, pare ca plang. Oftez greu si ma urnesc din loc. Ascult. Nu vreau sa ma mai gandesc si imi focalizez toata atentia pe mediul inconjurator. In stanga, langa o masina, se aude mormaitul unui barbat care trage nervos de usa si isi jura ca data viitoare va lua cu el si spirt. Un catel trece nepasator pe langa mine, miscandu-si alene coada, de parca s-ar plimba pe bulevard, si labutele lui fac zgomot la atingerea zapezii ce abia s-a depus. Niste copii se alearga in fata mea. Iau zapada in palmele lor micute si o arunca in sus razand si spunandu-si unul altuia "Ningeee". Din dreptul barului se aud rasete zgomotoase si voci ragusite care isi povestesc pataniile, iar aburul subtire care iese prin gaura din perete are un miros intepator de tigara. Incerc sa zambesc, cand trec pe langa biserica, si uitandu-ma la crucea mare din varful turnului, Ii spun ca "o sa-mi treaca". O gasca mare de studenti este pe partea cealalta si un baiat gesticuleaza entuziasmat ceva, spre amuzamentul celorlalti. 
Mai oftez o data si ma opresc intr-o intersectie. Daca as avea o banca, as ramane aici si m-as uita la masini pana m-as simti in stare sa ... Pana m-as simti in stare. O masina claxoneaza si o domnisoara blonda imi face semne nervoasa ca pot sa trec. Nu am de ce, insa pentru a nu fi facut efortul in zadar, traversez rapid strada. De aici pot vedea parcul. Inghit in gol si ma intreb daca linistea pe care o emana parcul m-ar ajuta la ceva. Cu inima indoita, merg pe o alee si ma asez pe o bancuta. Oare ar fi trebuit sa dau zapada la o parte? Ce liniste este aici. Nimeni nu trece prin parc la ora asta. Ridic iar capul catre cer si fulgii de zapada se aseaza pe obrajii mei. De data asta, picaturile formate de ei se unesc cu lacrimile care au inceput sa imi umple ochii. Linistea asta.
Linistea asta este cea mai urata. Este ca si cum te-ai afla inchis intr-un cosciug de sticla. Ii poti vedea pe toti cum isi duc viata, greutatile, si cand vrei sa intinzi mana pentru a-i atinge ... nu o poti face. Uf. Fara sa imi dau seama, de la un plans linistit, am inceput sa sughit si sa ma inec cu propriile-mi lacrimi. Strang zapada in palme si plang. Plang pentru toate cate m-au durut si nu le-am aratat. Plang pentru toate cate am vrut sa le spun si am tacut. Plang pentru toate cate am vrut sa simt si nu m-am lasat. Si plang... 
Fulgii de zapada cad nestingheriti pe obrajul meu inrosit de frig si sunt martori ai dramei puse in scena intr-un parc oarecare. Imi sterg mainile ude de blugi, si apoi cu manseta gecii imi sterg lacrimile de pe obraji. Ma ridic de pe banca si trag adanc aer in piept. Ma indrept spre intersectie si cu zambetul pe buze ma uit la soferul care incetineste si imi raspunde tot cu un zambet. Traversez rapid intersectia, si niste copii arunca din greseala cu zapada in geaca mea. Ma uit strengareste la ei, iau zapada de jos pe care o presar apoi pe deasupra lor. Ei alearga in jurul meu si rad cristalin, cum numai copii o pot face. Cainele se pare ca si-a gresit directia si cand ne intalnim pentru a doua oara il intreb razand "Ce faci Patrocle? Te-ai incurcat? Nu mai e buna harta?". In fata bisericii, ma opresc pentru a ma uita la crucea mare si Ii spun calma "Ti-am zis eu... ". Pe langa barul fara nume, acelasi miros apasator de tutun se simte in dreptul usii si aceleasi voci ragusite se contopesc cu sunetele muzicii pe care a pus-o probabil cineva, pentru a mai anima atmosfera.
Strada obscura este acum luminata si se pot vedea curtile caselor albite de vreme. Stalpul de la care am plecat nu mai este singur si pare ca lumineaza majestuos spectacolul oferit de iarna. Ridic capul spre cer si astept linistita sa simt senzatia racoroasa pe care mi-o ofera fulgii de zapada ce imi ating obrajii.

Pozele sunt realizate de mine si sunt proprietate exclusiva Just Cata, pentru a le putea folosi aveti nevoie de acordul meu!

2 comentarii:

  1. si dk folosesc foto fara acordu tau ma dai in judecata ? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) nu stiu =)) ...
    Depinde de beneficiile pe care le primesti dupa folosirea fotografiei, mai ales daca declari ca este realizata de tine :D :P

    RăspundețiȘtergere