miercuri, 1 septembrie 2010

Why don't ya love me?




Stai pe banca linistit si te uiti spre lacul intunecat. Luna iti lumineaza fata si parca te vad cu alti ochi. Nu iti dai seama ca te urmaresc si umbli cu gandurile intr-un loc numai de tine stiut. De ce nu ma iubesti?
De ce nu ma iubesti, cand ma trezesc la ore mult prea matinale si incep sa ma misc, doar pentru a te trezi? Cand ma asez pe spatele tau si iti suflu in ceafa, apoi rad de tine pentru ca esti morocanos.
De ce nu ma iubesti cand incerc sa fac o cafea, dar intotdeauna pun prea putin zahar sau prea putina cafea, sau prea putina apa; cand indiferent de ce as face, cafeaua are un gust infect si sorbi dezgustat din ea doar pentru a nu ma deprima?
De ce nu ma iubesti, cand ma uit in oglinda si imi imaginez cum as arata slaba, incep sa ma stramb, sa rad, sa ma intristez, doar pentru a vedea cum mi se schimba trasaturile, iar apoi ma intorc zambitoare la tine si iti spun ca am slabit cu siguranta?
De ce nu ma iubesti cand te iau de mana pe strada, apoi iti dau drumul la ea, apoi te iau iar de mana, apoi ma joc cu mana ta?
De ce nu ma iubesti cand ma enervez pentru un cuvant pe care il arunci fara sa iti dai seama si ma incrunt si nu mai vorbesc, si trebuie sa iti ceri scuze de cel putin 10 ori, si sa imi promiti ca nu iti va mai scapa niciodata acel cuvant?
De ce nu ma iubesti cand plang la un film de duzina, la o secventa care ma duce cu gandul spre casa, o secventa stupida cu niste copii care se joaca langa o fantana, desi stii ca eu nu am avut niciodata vreo amintire langa sau cu vreo fantana?
De ce nu ma iubesti cand trancan intr-una despre ce am patit in ziua respectiva, cand incep sa imit oamenii cu care am stat de vorba si nu sunt atenta pe unde merg si ma impiedic?
De ce nu ma iubesti cand suntem la restaurant si cand vorbesc cu gura plina sau cand imi pica tacamurile pe jos; cand rad de tine pentru ca iti pica varza din sandwich sau aruncam cu frimituri unul in celalalt?
De ce nu ma iubesti cand sunt toti prietenii in jurul nostru si eu nu am ochi decat pentru tine? Cand zambesc tamp doar pentru ca te vad cum gesticulezi ca sa explici ceva?
De ce nu ma iubesti cand ametita, te iau de gat si te sarut prelung, doar pentru a le arata celorlalti ca esti al meu? Cand trebuie sa ma tii in brate ca sa imi pastrez echilibrul, iar eu sunt prea ocupata sa te ciupesc de ureche?
De ce nu ma iubesti cand in miez de noapte te sun pentru ca as vrea sa vad un film de groaza si mi-e prea frica sa il vad singura; cand te oblig sa il deschizi pentru a ne putea uita impreuna?
De ce nu ma iubesti cand imbracata in maioul tau, te astept in pat si iti incalzesc locul? Cand inainte de somn iti mangai fata pentru a-mi contura trasaturile tale in minte?
De ce nu ma iubesti?
Iti intorci privirea spre mine si nu ai nici cea mai mica idee la ce ma gandesc. Probabil si tu ma vezi intr-o lumina mai buna. E de vina luna!
"Hai sa mergem acasa, s-a lasat frigul!"
Te iau de mana. De ce nu ma iubesti?

5 comentarii:

  1. nu te iubeste pentru ca nu te mai iubeste... nu te mai iubeste pentru ca te-a iubit... te-a iubit pentru ca te-a cunoscut... te-a cunoscut pentru ca nu te cunostea... acum te cunoaste...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te iubesc pentru că nu te cunosc şi sunt prea bătrân. (O mică glumă, fără legătură cu ceea ce spunea Kaos Moon)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau te iubeste, dar nu asa cum ai vrea tu sa te iubeasca. Poate el tocmai prin faptul ca iti bea cafeaua si nu iti sspune ca te-ai ingrasat, desi ar fi cazul :P, iti arata in fiecare zi ca te iubeste... Tocmai pentru ca te tine sa nu cazi atunci cand esti prea beata si poate nu ii face nicio placere ca toti sa vada ca prietena lui e alcooloica, dar totusi nu iti reproseaza, te iubeste... Si mai ales pentru ca pe el nu il impresioneaza luna, poate mai degraba meciul de la televizor, si totusi a venit cu tine in parc seara, ca sa dardaie de frig... Ce zici? Reanalizezi putin situatia? Si daca totusi te iubeste? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da... Poate ma iubeste... Si totusi, nu vom afla niciodata!

    RăspundețiȘtergere