sâmbătă, 25 septembrie 2010

We did it Romania!


Cea mai tare melodie-Somewhere over the rainbow

Am deschis un ochi, incet, ca pentru a fi sigura ca este momentul sa ma trezesc. Honey, langa mine, se tot uita la ceas si pesemne incerca, fara a reusi, sa il seteze pentru o ora mai tarzie. Nu a fost cea mai buna idee sa stam pana la 2 dimineata. In orice caz, la 6 si 15 minute, ne-am dat jos morocanoase, dar entuziasmate pentru ziua ce tocmai incepea. Ne-am facut sandwich-uri. Vreo 10! Pentru a avea siguranta ca pana la ora 4 nu o sa murim de foame. Am luat si 2 banane si o ciocolata. Si o sticla maare de apa. Si cu cafeaua in fata si punguta cu de toate langa noi am asteptat sa ne vina coechipierele.Nu a trecut foarte mult timp si ne-am reunit! Desigur ca am inceput sa discutam despre cat de frumos o sa fie si cat de mult o sa ne dam silinta. 
Mint! Am vorbit despre cadavrul de furnica pe care o sa il gasim si cum o sa sunam politia pentru a-l ridica. Sau caruia o sa ii facem un mormant mic, mic, cu o cruce mare mare. Ce sa mai, pline de chef am ajuns la Varbila, unde ne-am gasit cu ultimul coleg de echipa, singura prezenta masculina.
Ce ma asteptam sa fie acolo? Poate mai multi oameni? Poate mai multi organizatori imbracati in trenning? Ce am gasit? Un domn viceprimar care ne astepta, pentru a ne explica zona in care trebuia sa facem curat. La casa padurarului pe langa padure, iar apoi in fosta groapa de gunoi a satului (parerea mea sincera? cred ca aia era mai degraba actuala groapa de gunoi a satului!). Noi, oameni plini de entuziasm, am inceput sa curatam pe langa casa padurarului si sa ne avantam in padure, unde surpriza : am gasit locul in care multi nesimtiti considera ca isi pot arunca gunoaiele menajere. Nu a fost un loc marcat, insa pot spune cu mana pe inima, ca am avut o satisfactie totala sa stiu ca pomii aceia pot respira in sfarsit. Nu inteleg cum de exista oameni care nu sunt in stare sa duca o punga de gunoi intr-o pubela a vreunui oras, insa sunt in stare sa il duca in mijlocul padurii si sa il arunce in maracini!!
Trist a fost ca nu am reusit sa curatam toata suprafata pe care ne-am propus-o, deoarece a venit coordonatorul sa ne explice ca noi trebuia sa ne ocupam de zonele alocate. De ce??? Adica, daca nu au fost pozate gunoaiele inseamna ca nu trebuie stranse? 
Anyhow... ne-am supus "coordonarilor" si ne-am indreptat catre punctul marcat de colectat resturi menajere. Groapa de gunoi. Dezastru total acolo! Felicitari oamenilor din sat care au strans singuri o portiune foarte mare de teren. Felicitari  colegilor care si-au dat interesul si s-au bagat in locuri dubioase pentru a le curata. Felicitari tuturor celor implicati!
Nu o sa mai comentez de replica d-lui vice, care a spus foarte lejer ca, chiar daca nu am reusit sa strangem tot gunoiul, sa stam linistit ca il ingroapa! 
O sa comentez in schimb faptul ca, probabil impresionat de treaba pe care am facut-o, vice-ul ne-a aratat biserica din Varbila. Biserica veche de 500 de ani. Ne-a aratat ruinele de langa ea, si ne-a prezentat cate ceva din istoria acelei biserici. Multumim!
Acum, pentru a va face o impresie mai buna despre ziua de azi, o sa va las cateva dovezi virtuale!

P.S : ma bucur ca am avut bascalia, astfel nu am luat toti paienjenii in par!!!
P.S.S : am strans 60 de saci! Din care 50 din padure, de prin tufisuri si de prin maraacini! Ieeei us!



























7 comentarii:

  1. Si noi am fost un inceput dintr-o anumita zona... Un inceput al curateniei :D...
    Ieeei.. chiar am fost happy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru "recolta" de saci! Am gasit blogul de pe Facebook. Inainte de ziua de azi speram ca se poate schimba ceva in Romania, de azi parca sper cu ceva mai multe argumente ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pasi mici s-au facut pe parcursul anilor... In Brasov sunt batuti pe umar toti cei care uita ca exista un cos de gunoi in intersectie, sau sunt claxonati cei care arunca chistoacele pe geam.
    Dar Let's do it Romania, arata ca se poate mai mult :D
    Un pas mic pentru noi, un pas mare pentru Romanie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cand te gandesti ca in toti care au participat exista o poveste.. Foarte tare ce-ai scris si da misto melodia ;) Felicitari echipei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim! Ce-i drept sunt sigura ca sunt interesante toate povestile! Eu am incercat sa evit enumerarea porcariilor pe care le-am gasit pe acolo, deoarece nu vreau sa provoc decat un dezgust moral la adresa dobitocilor care uita ca traiesc in civilizatie :P. Altfel, a fost o zi reusita! :D

    RăspundețiȘtergere