luni, 21 martie 2011

Bine ati venit la master!

Dragii mei dragi, astazi vreau sa va povestesc o cu totul noua fata a mea, si anume aceea de student silitor, si desigur, de rezultatele "satisfacatoare" ale muncii mele. Din pacate, in timpul facultatii, am facut parte din acea categorie de studenti ce au fost nevoiti sa imparta orele unei zile intre ore de scoala, ore de munca si ore de somn. De multe ori, timpul pe care ar fi trebuit sa il aloc invataturii l-am folosit intr-un mod "salbatic", incercand sa ma odihnesc si sa imi pastrez capul limpede pentru a efectua calcule sau pentru a nu adormi cu capul pe birou (sunt ipocrita daca nu aduc aminte si de orele din cluburi si de prin baruri, ca nu am fost toata o sfanta ocupandu-ma doar de munca si de scoala). In orice caz, dupa 6 ani de zile am reusit sa trec in randul absolventilor, destul de multumita ca am primit o strangere de mana dupa prezentarea licentei. Din pacate, media de pe diploma nu a fost la fel de imbucuratoare, dar hei, nu le poti avea pe toate.
Dupa un an de stat acasa, am stiut ca vreau sa fac si un master, iar dupa lungi discutii in familie, am ajuns de comun acord la concluzia ca cel mai bine ar fi ca in aceasta perioada sa ma dedic invataturii si sa incerc sa recuperez notele pierdute din cauza slujbei. Zis si facut. Timp de un semestru, am fost prezenta la majoritatea orelor (in proportie de 90%, fapt ce este clar o imbunatatire fata de anii de facultate unde ajungeam la maxim 30%) am fost atenta la explicatiile profesorilor, m-am implicat total in realizarea proiectelor si m-am luptat pentru a obtine note maxime. Practic la sfarsitul sesiunii ma puteam lauda cu un singur 9, si un cumul total de 294 de puncte din 300 (colegii de la Transilvania stiu cat de mare este acest punctaj si cat de semnificativ ar trebui sa fie). Dupa regulamentul facultatii (pe care il gasiti aici) ar fi trebuit sa obtin cel putin bursa de merit, insa... Bine ati venit in Romania!
Lunea trecuta se afiseaza listele de burse si surpriza, numele meu aparea in cadrul burselor de studiu. Un pic dezamagita (dar nu extrem de mult) m-am bucurat totusi de faptul ca voi obtine o incununare a eforturilor depuse in timpul anului, a lipsei de la intalnirile cu fetele pe care le-am refuzat deoarece a trebuit sa ma duc la scoala, a lipsei resurselor deoarece am stat sa invat in loc sa ma angajez ... ce sa mai, o rasplata a faptului ca m-am implicat. Mare greseala din partea mea sa ma entuziasmez.
Joi, in cadrul aceleasi saptamani, vorbesc cu colegul meu pe mess. Nu eram in cea mai buna dispozitie, deoarece am esuat lamentabil in cadrul unui interviu, motiv pentru care ii raspundeam destul de artagos, cand mi-a scris foarte senin "aaa nu mai iei bursa!". Am simtit cum pica cerul pe mine. Daca nu as fi fost in cadrul unui curs, cred ca m-as fi napustit ca un animal spre iesire pentru a verifica listele, insa a trebuit sa astept pana la finalul orelor....


Va continua...

2 comentarii:

  1. la cum se face scoala la transilvenia universiti... daca s-ar face scoala ca la "afara" nu cred ca ar ramane vreo 5 din 2 grupe.

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa 4 ani de facultate si 1 de master la transilvania, pot spune ca e o mare bataie de joc...la voi macar de dau note pe merit...spre deosebire de alte specializari..

    RăspundețiȘtergere