duminică, 27 martie 2011

Bine ati venit la master! (3)

"Imi puteti explica si mie ce s-a intamplat?" intreaba o fata care se afla la biroul secretarei. 
"In legatura cu ce domnisoara?" intreaba secretara pe un ton placut(mare schimbare intre aceste secretare si cele de la IT unde de multe ori iti era frica sa intri ca sa intrebi ceva, sa nu mai spun de cele de la DREPT, unde iti vine sa mananci hartie decat sa le intrebi pe ele ceva).
"Cu bursa! Cum se poate ca intr-o zi sa ma aflu pe listele cu burse si in alta zi sa nu mai apar nicaieri?" 
"D-soara, conform [...] s-au schimbat metodele de atribuire ale bursei deoarece se pare ca existau si studenti cu restante ce luau bursa."
Fata si-a plecat capul si cu o mana la tampla probabil se intreba ce ar mai putea fi de facut.
"Cu ce va pot ajuta, domnisoara?" ma intreaba cea mai draguta secretara din toata Universitatea.
"Pai si eu am aceasi problema..." ii spun aratand spre colega mai sus mentionata. "Nu inteleg cum de se pot schimba listele atat de repede si atat de radical."
"Conform regulamentului [anexa nr1 pg 6 pct1.6] in loc de pct (a) s-a tinut cont de pct (b), deoarece au fost situatii in care studentii restantieri erau apti de bursa. Si desigur, nu se putea permite asa ceva"
"Bine, bine. Dar daca ne uitam mai jos, scrie foarte clar ca facultatea in cazul in care nu poate face departajarea, este obligata sa dea concurs." ii spun eu descurajata in timp ce ii arat pe regulamentul din fata punctul la care ma refer.
"Nu se mai aplica punctul asta de ohooo. S-a votat prin senat ca departajarile se fac in functie de medii."
"Si d-voastra imi spuneti ca nu pot face absolut nimic?" o intreb simtind ca toata frustrarea de care reusisem sa scap in weekend ma copleseste in cele cateva minute de cand am ajuns aici.
Dupa privire iti puteai da seama ca doamna secretara nu este la prima transa de studenti care au fost nedreptatiti. 
"Mai fetelor, tot ce va pot spune este ca puteti face o cerere pentru reevaluare"
"Si credeti ca ajuta la ceva" intreaba deodata fata de langa mine plina de speranta.
"Nu, dar cine stie..." raspunde secretara cu capul in jos. "Scrieti asta si reveniti mai tarziu sa vedeti daca se poate face ceva. Poate chiar sa vorbiti cu d-l decan."

Va continua...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu