luni, 13 iunie 2011

Sunt ca o pereche de pantofi ... cu toc inalt!

Pink - Don't Let Me Get Me




Sunt ca o pereche de pantofi cu toc inalt... Iti place sa ii ai si sa stie lumea ca ii ai, dar cand vine vorba sa ii porti, iti fac niste bataturi in talpa de toata frumusetea! 
De ce am inceput asa postarea? Pentru ca datorita unor evenimente recente am ajuns la o intrebare existentiala cam penibila : Oare sunt cine vreau sa fiu? Si cand ma intreb asta, ma refer strict la personalitatea mea vulcanica si la relatiile pe care le-am cladit cu cei din jur. Adica, pana nu de mult aveam impresia ca toata lumea te place asa cum esti, sau cel putin daca nu te mai place, s-a obisnuit cu tine si stie ce ai sub straturile de suprafata. Fiecare ne schimbam in functie de situatiile prin care trecem. Corect? Si teoretic, si ceilalti evolueaza in continuu! D'aia suntem oameni, sa invatam din greselile noastre. Chit ca ne invatam prost si o dam in bara mai rau decat fara "invatatura".  Ei bine, daca va distrug acest mit urban (cum ar zice prietenii nostrii de pe Discovery) imi ridicati o statuie? Sau poate mai multe statui, in toate resedintele de judet (de preferinta, si daca vreti sa va limitati doar la Ro)! 
* In cazul in care nu intelegeti despre ce mit urban este vorba, vi-l subliniez, pentru a nu lasa loc de subintelesuri : "Lumea te place asa cum esti!"
Total gresit! Lumea nu te place deloc asa cum esti! Lumea te place atunci cand esti cum vor ei sa fii! 
1. Cand esti sincer, poti fii sincer pana la momentul in care trebuie sa imbraci sinceritatea astfel incat sa nu raneasca pe cineva de langa tine. De la ton, la mimica, la gesturi, sinceritatea trebuie calculata si gandita mult inainte de a fi infatisata! Cica s-ar numi diplomatie! Daca nu ai diplomatie (si eu, ca tot vb de sinceritate, trebuie sa va spun ca atunci cand vine vb de prietenii mei, imi lipseste cu desavarsire aceasta calitate) o sa ai mult de munca pentru a lamuri persoanele cu care esti sincer ca nu le vrei raul! In concluzie, daca esti o om sincer incearca sa fii sincer si placut in acelasi timp. Adica in loc sa spui "Parca arati ca o mangusta fara par in rochia asta" trebuie sa spui "Nu te avantajeaza la solduri". Intelegeti voi ideea!
2. Cand esti ironic, ai grija care este subiectul ironiilor tale! Din experienta mea umila, va pot spune ca ironiile nu atrag decat priviri extrem de urate (sunt amunzante, dar foarte rele! foarte foarte rele!!). Mai ales atunci cand le folosesti pe post de arma. Mai ales cand indrepti arma spre prietenii tai! Asa ca.. in loc de ironiile care iti usuca limba, mai bine arunci cu flori. Eventual fara ghivece, ca alea lasa urme adanci. Sau prea colorate(urme prea colorate, gen vanatai!). Cand ti se pare ca esti incoltit, incearca sa raspunzi cum ar fi facut-o Iisus : intorcand si celalalt obraz! De ce? Pentru ca ti se pare! Niciodata, un prieten, nu va face misto de tine si nu te va incolti! NICIODATA!!
3. Cand te deranjeaza ceva foarte tare si o spui o data, de doua ori, de 10 ori, si observi ca nu te asculta nimeni... Las-o balta! Nu te mai repeta! Intelege ca nu te asculta nimeni. Nu din rautate, ci pentru ca nu le pasa. Hmmm. Ba le pasa, dar nu conteaza acel ceva care te deranjeaza! In schimb daca pe ei ii deranjeaza ceva, asculta si baga la cap, caci popa nu tine slujba de doua ori pentru o baba surda!
4. Cand te schimbi... Ce se intampla cand numai tu esti cel care se schimba? Aici as vrea sa fac o paranteza la satira in devenire si sa va intreb cat se poate de serios : Cum poti evita schimbarea?? As vrea sa ma amuz pe acest subiect, dar nu o pot face, insa sunt cat se poate de deschisa la sugestii!
5. Cand renunti la teatru si esti tu cel adevarat. Hai sa nu ne mai invartim atat dupa deget! Toti jucam teatru si ne place la nebunie sa purtam masti. Este una dintre cele mai vechi meserii pe care am mostenit-o de la stramosi! Sa ne prefacem si sa evitam sa ne descoperim cu totul. Dar ce te faci cand obosesti? Cand pur si simplu nu mai ai chef sa iti pui masca? Ce faci cand realizezi ca tu, cel de sub masca esti mai sensibil si te simti singur? Ei bine, iti tragi masca inapoi si zambesti ca si pana atunci. Deoarece daca ai zambetul pe fata totul trece mai usor! Sau cel putin asa am citit in Cosmo acu' vreun an. Sper ca a fost dat cineva afara dupa ce a aparut articolul ala, ca eu sincer zambesc al naibii de mult si pe cuvantul meu ca exceptand inducerea in eroare pe care o cauzez celorlalti nu trec mai usor de nimic!
6. Cand esti criticat din toate partile. Ei bine prietene, cand ai ajuns la situatia asta inseamna ca ai dat-o in bara rau de tot! Ai clar o problema (sau o multitudine de probleme) si trebuie sa o rezolvi rapid, ca de la critici la dos (dosul unui prieten care se indeparteaza usor, dar definitiv de tine) nu mai ramane decat un pas!!
Toate punctele de mai sus ar trebui sa sublinieze motivele pentru care lumea nu te place asa cum esti. Sau tu nu placi lumea asa cum este (hellooo, orice sabie are 2 taisuri!!).
As vrea sa nu cititi printre randuri, deoarece nu este nimic acolo! Tot ce scrie aici este un pamflet la adresa mea, deoarece eu indeplinesc toate cele 6 puncte de mai sus sau cataloghez dupa aceste 6 puncte. Daca mai gasiti motive pentru care nu va place lumea asa cum sunteti, motive la care nu m-am gandit, sunteti liberi sa completati postarea!
Si totusi nu uitati : Sunt ca o pereche de pantofi cu toc inalt... Iti place sa ii ai si sa stie lumea ca ii ai, dar cand vine vorba sa ii porti, iti fac niste bataturi in talpa de toata frumusetea! 

2 comentarii: