duminică, 29 noiembrie 2009

eu votez : VIATA!

Zilele astea am incercat sa imi fac timp pentru a ma pune la punct cu filmele care au aparut in ultimul timp ,ca atare am vizionat 2012 si Surrogates si multe trailere (The book of Eli, The road etc.). La ce concluzie am ajuns? Din ce in ce mai multe filme incearca sa ne deschida ochii cu privire la sfarsitul omenirii asa cum o stim, care este inevitabil. Ideea este sa reusim sa facem parte din mana aceea de oameni care va trai sa duca mai departe "our legacy".
Inca nu ma simt atat de importanta ca pentru a ajunge pe "nava" cu supravietuitori, fapt care ma face sa ma gandesc la ce tip de moarte as alege. Optiunile pe care le am sunt (din filmele vizionate):
- inecata ... a venit un val urias si a ras toti oamenii! Intrebarea de baza este : mori din cauza impactului sau mai ai secundele alea de spaima intensa cand constientzezi cu adevarat ca nu mai ai nici o sansa? Oricum, nu mi-ar placea sa mor din cauza apei, asa ca, zic pas!
- arsa ... a erupt un vulcan si e multa lava! URAT!! in cele mai negru cosmar pe care l-am avut, am visat ca mor arsa! asta ar putea da multe de inteles : in primul rand, sunt vrajitoare, in al doilea rand, imi e frica de foc, in al treilea rand : nu imi place deloc culoarea rosie (poate decat pe buze :D )!
- sufocata... de la vulcan, s-a format un nor urias de fum si se indreapta spre toate asezarile omenesti. Hmmm.. tusesti si tusesti intr-una, te doare gatul si simti ca iti ard plamanii, iti simti capul greu si ai impresia ca sangele nu mai are destul loc in vase .. si apoi, liniste! Daca nu ar fi totul negru in jurul tau... daca nu ai vedea cum oamenii care te inconjoara incearca sa lupte in zadar... nu! nu merge nici asta!
- sfaramata... multe cutremure, casa se prabuseste peste tine! Asta este un mod de a muri foarte sadic. Pentru a daca nu ai norocul sa pice pereti cu forta, nu mori. Si ramai la buna vointa a soartei.. mori de foame, de sete, de frig, de foc, de fum, de apa etc. NU!
- sinucidere... stii ca vine moartea si nu vrei sa suferi... si daca nu este totul atat de grav precum se spune? daca ai o sansa la viata, o arunci pe geam cu un glonte, o sfoara, niste pastile sau o lama? PAS!
- si probabil multe altele... dar nu vreau sa ma gandesc la ele :)))
Ok ... m-am hotarat... fac ce fac si ajung pe "nava" ca altfel nu se poate!! :P

vineri, 27 noiembrie 2009

the picture of today!



the lesson for today ... in romania .. garbage and love goes hand to hand!

joi, 26 noiembrie 2009

"Arta Conversatiei" Ileana Vulpescu

"De ce o fi atat de complicata viata asta? Oare pentru toata lumea? Ce stim noi despre toata lumea, cand nu stim nimic despre omul cu care traim intr-o casa, cu care mancam la o masa, cu care dormim intr-un pat? Fiecare se stie pe sine. Restul - presupuneri, mai subtile, mai putin subtile. Cand o sa renuntam la aroganta de a ne pretinde atotstiutori asupra semenului nostru? ..."

"Arta Conversatiei" Ileana Vulpescu

"Ce iese din mana omului se masoara, se cantareste. E bun sau nu e bun.Dar ce iese din mintea lui? Cine este judecatorul - suprem, impartial- care sa judece lucrul iesit din mintea omului si care sa-l incredinteze pe cel care munceste cu mainile ca lucrul acela al mintii e bun, nu numai fiindca asa i se pare judecatorului, ci fiindca el este bun in mod absolut..."

Despre Michael


Uite ce am gasit la caricaturi :)))

Desteapta-te romane!

A fi roman nu mai e bine, dar nici cu ungurii si nemtii nu ma laud! In cadrul jobului meu trebuie sa gasesc furnizori de prin toata Europa si nu mica mi-a fost mirarea cand am contactat firme de export din Ungaria si Germania (a caror limba vorbita era : "english") si .... :
EU - "Hello, do you speak english?"
- "Nem .. nem"
EU - "Someone there speaks english?"
- "Moment please"
EU - "...."
- "do iu spic frens?"
EU - "I'm sorry, but no!"
- "Ui dont spic englis, sori!"

sau alta firma din Ungaria :

EU - "Do you speak english?"
- "Moment please..."
dupa 10 min....
- "From ver do iu col as?"
EU - "Romania"
- "Pai vorbiti domnisoara in romana, ca asta stie toata lumea!"

sau Germania :

EU - "Do you speak english?"
- "Nine ... bla bla bla (vorbeste in germana)"
EU - "Madam, i don't speak german!"
- "Nine, nine ... bla bla bla (iar in germana)"
dupa 10 minute inchid telefonul pentru ca nu primesc pe nimeni care sa vorbeasca engleza!

miercuri, 25 noiembrie 2009

D'ale orasului...

Intrebare :
Daca vezi la ora 5 juma' in centrul orasului un tip care incearca sa forteze usa unui magazin, ce faci?
a) suni la politie ;
b) te duci sa il intrebi daca il poti ajuta cu ceva ;
c) nu te bagi ca ti-e frica de lanterna pe care o tine in mana!!

Raspuns corect :
Te muti in Brasov.

Targoviste... sin city!


Vedeteti imaginea alaturata?
Cam asa arata Targoviste in comparatie cu alte orase!

marți, 24 noiembrie 2009

Go to sleep!



Ma tot gandeam sa scriu ceva interesant ... dar avand in vedere ca negura se extinde pe arii intinse, m-am hotarat sa pun o poza care sa exprime starea mea din aceasta seara... sau cel putin pozitia in care dorm de obicei =))).

Vorba lu' ... tata 2

Eu : "Cum a murit prima victima din Targoviste pe timpul revolutiei?"
Tata : "In Mondial era un paznic de noapte cam surd. Niste soldati patrulau pe strazile goale si orpindu-se in fata marelui magazin Mondial, au zarit o umbra.
- Opreste-te sau trag!
Paznicul nimic.
- Opreste ma ca trag!!
Paznicul nimic.
A pus mana pe pusca, a tras .. si l-au facut EROU si p'ala!"

Vorba lu' ... tata

"Inainte cand mergeai la vot aveai 3 optiuni :
- nu scriai nimic sau taiai ambii candidati, votul era anulat, dar era in regula;
- taiai unul dintre candidati, insemna ca il alegeai pe celalalt, votul era bun;
- scriai "Jos Ceausescu!" in coltul paginii... avea grija securitatea de tine!"

duminică, 22 noiembrie 2009

Eu .... mare?

Tocmai m-am intors de la vot si pentru un moment am revazut ziua de acum 5 ani cand tremurand toata cu buletinul in mana m-am prezentat la sectia de votare. Nu stiam cu ce se mananca politica (nu s-a schimbat mare lucru de atunci!) insa eram foarte emotionata stiind ca in sfarsit, parerea mea va conta. Am intrat in cabina de vot si am inceput sa ma uit lung la numele si partidele care erau trecute in dreptunghiuri alaturate. Am inchis ochii si am pus stampila! Cam asa am luat eu alegerea cu privire la presedintele tarii.
Acum, dupa 5 ani, nu am vrut sa repet figura, pentru ca realizez ca un om face diferenta! Poate sunt masluite alegerile, poate votul meu este solitar intr-o urna plina cu "Basescu" si "Antonescu", insa eu inca cred ca parerea mea conteaza. Tata imi tot spune ca sunt o idealista, iar eu cred ca asta este numai inceputul! :) Cine stie, poate in 5 ani o sa imi pun osul la treaba si o sa incerc sa fac diferenta prin toate mijloacele posibile; o sa fiu presedintele de care vorbea Remus Cernea. Femeie, lipsita de prejudecati... dar nu lesbi :)))

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Nu uita de mine...




Stiu ca citesti si ca te bucuri, caci am ramas in urma ta...
Te vad din departari traindu-ti viata
Si ma intreb de ce raman pe loc?
Insa raspunul este simplu, raman acolo unde m-ai lasat!



Desi plecata intr-un vis mai dulce,
Nu inteleg de ce nu ii spun cosmar,
Zarindu-te cum ochiul inca iti mai fuge,
Spre mine, cea care a fost odat'
Astept sa vii in locul nostru pasnic, raman acolo unde m-ai lasat!

Inca mai sper la viata noastra cea promisa,
La tot ce e mai bun si sfant,
Chiar daca vei avea multe pacate,
Eu simt ca inca sunt ceea ce-am fost,
Iubite, nu uita de mine, caci eu raman acolo unde m-ai lasat!

This is me!

Hello... E prima oara cand fac asta, asa ca "be gentle"!

Tocmai am terminat de vorbit cu Clau la telefon si ultima lui observatie (si presupun ca si sfat) a fost "sa nu crezi ca vei fi bloggerita! vei ajunge la acest statut abia dupa ce un mare si recunoscut blogger iti va spune asa!". Acum stau si ma intreb daca exista cineva care si-a facut blog doar pentru a-si putea asuma un statut care nu il va ajuta cu absolut nimic!
Daca George de la 3 imi va spune "Yo, bloggerito, ce faci?", oare mi se va ridica statuie in fata blocului de catre locatarii mult prea depasiti de domeniul calculatoarelor? Sau daca Corina se va apropia timid si imi va spune "Da-mi si mie o semnatura de bloggerita, care esti.. ca vreau as o pun in biblioteca", numele meu va reusi sa treaca de bariera nemiloasa a timpului?
Guess what : no!

Acest blog se vrea a fi o incercare de a mai impartasi una, doua evenimente mai interesante prin care am trecut, niste ganduri simple cu privire la trecut, prezent si viitor... si de ce nu, o introspectie a celor care au fost si nu mai sunt (fosti sau ex, cum vreti sa o luati!).

Cam asta ar fi introducerea! Sa speram ca va avea si o continuare!